Jump to content

Battery Lost Charge


Recommended Posts

Last weekend we came back to the van and the lights were flashing. ...but faint. ...

 

The 12v had lost nearly all its power, its a new leisure battery.

 

I unplugged the battery and it all worked as it should off the mains supply. When I replugged the battery in there was a clicking noise, sounding like a relay!

 

Question is do I need a new charger/inverter?

 

Any help would be grateful, Thank you

 

The van is a Elddis Crusader Superstorm

post-69450-0-44597000-1408652394_thumb.jpg

post-69450-0-03999300-1408652426_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

I will move this thread to the Caravan Electric section where it will get better reception.

Graham

Unless otherwise stated all posts are my personal opinion 

Link to comment
Share on other sites

Purely a guess but with the battery being so low it was probably overloading the charger. So the charger dropped out, waited a sec and tried again. Repeat ad nauseum.

 

Get a good charger on the battery and get it back up over 12V and then it should be happy on the van.

 

But that's only a guess - I could well be wrong.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...