Jump to content
Sign in to follow this  
PhilC

LunarAssist and Remote Access

Recommended Posts


Having just registered my new van with LunarAssist, I can’t get Remote Access to work; it just returns an error saying can’t establish a communications link.

This worked when I was on site with the caravan all powered up, but van is now in storage with the PSU turned off, but still with the 12v battery in place. 

The Locate function still works and I would have assumed Remote Access would still work, but does something need to be left turned on in the van for this to work?
 

Must admit the web-site for LunarAssist is primitive to say the least!

 

thanks 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may need to leave the PSU switched on-Just a suggestion but better to contact your supplying dealer direct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 25/02/2019 at 07:41, PhilC said:


Having just registered my new van with LunarAssist, I can’t get Remote Access to work; it just returns an error saying can’t establish a communications link.

This worked when I was on site with the caravan all powered up, but van is now in storage with the PSU turned off, but still with the 12v battery in place. 

The Locate function still works and I would have assumed Remote Access would still work, but does something need to be left turned on in the van for this to work?
 

Must admit the web-site for LunarAssist is primitive to say the least!

 

thanks 

 

I've just collected my new Lunar CK and have the same problem, did you manage to resolve yours, and if so, how please? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It needs the PSU isolation switch to be turned on (button in); as CharlieBoy2608 thought.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks. I assume this is on the Sergeant unit under the front bunk? Will check it out tomorrow when next at the van

Edited by Top Brass
Spelling!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep top left corner of the PSU

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, PhilC said:

Yep top left corner of the PSU

Just been to caravan and 12v now switched back on. Both my phone and tablet are receiving data, so thanks again for the advice. Leisure battery being charged from solar panel and showing 13volts so pleased with that for an overcast day 😀👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

Glad my guess was helpful ;-)

Sometimes taking a practical and methodical approach can work.

Thank you for reporting back as this may also be of interest to other people.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just one point; you don't need the PSU on to use the "Locate" facility, which will also tell you the battery state and if the Alarm is armed or not (and if it has gone off).     So I have found I don't need Remote Access, so leave the PSU turned off.

 

Phil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks. As I've got a 100 watt solar panel and a brand new 105a/h battery  fitted, I'm happy to leave the 12v switched on at the moment. I do agree about the website being primitive, shades of the old Sinclair spectrums!

Edited by Top Brass

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...